mandag 25. mai 2015

Jeg koser meg hverken med deilige damer eller deilig mat

Jeg har nylig vært ute å reist en liten tur. Når denne utflukten skal beskrives føler jeg igjen at ordforrådet mitt er mye mindre enn det mine venner og følgere har tilgjengelig. Det er ikke det at jeg mangler ord for det jeg har vært med på, det er bare det at jeg bruker andre ord.

Hver gang jeg skal noe som helst, får jeg oppfordring om å kose meg.
La det være helt klart; JEG KOSER MEG ALDRI! Jeg har det fint og jeg har det hyggelig, men jeg har det absolutt ikke koselig. Kanskje mangler jeg evnen til å kose meg? Jeg vet ihvertfall ikke hvordan det skal gjøres.

Vi koser oss ikke! Men du verden så trivelig vi har det.
(bildet er tatt med selfieutstyret mitt...)

Det nærmeste kos jeg kommer på, er da vi i ungdommen kunne ha noen rølpete fester. En kamerat av meg hadde en lei tendens til å ende opp sovende på gulvet. Hver gang han våknet til, utbrøt han; Nå koser vi oss, dere! Og slikt har jeg forlengst sluttet med.

Kamskjell er godt, men ikke deilig

Det hender jeg legger ut bilder på Facebook når jeg får servert mat som avviker litt fra det jeg normalt spiser. Da ender kommentarfelt opp i en orgie av oppfordringer om å kose meg og at dette så deilig ut. Mat er ikke deilig, den kan være god, spennende, varm, kald, ja til og med vakker å se på, men jeg har aldri følt for å bruke ordet deilig om mat.

Dessuten treff jeg minst fire damer på turen min. To var helt nye bekjentskaper, ei traff jeg første gang ifjor og ei traff jeg sist i forrige årtusen. Alle var de flotte damer i riktig alder, hyggelige, pene og attraktive. Men ingen av dem var deilige! Og jeg tviler på om noen av dem ville følt seg særlig komfortabel med at jeg i ettertid hadde omtalt dem som deilige.

Været var en smule anderledes enn her hjemme der jeg var. Temperaturer rundt 30 pluss er jeg ikke bortskjemt med. Det var altså godt og varmt, men de fleste gjetter nok nå at jeg overhodet ikke syns det var deilig vær.

Jeg koser meg altså fortsatt aldri, og ordet deilig bruker jeg fortsatt bare når jeg synger 
"Deilig er jorden".

For dem som er interessert i selfie-utstyret mitt, les http://arneronning.blogspot.no/2014/06/jeg-tilpasser-meg-trendene-ogsa-den-med.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar