søndag 12. april 2015

Hva hever Kari og sutrefemininstene over Allah?

Kari Jaquesson kom inn i mitt liv for omtrent 20 år siden via frokost-tv. Hun var eksotisk, sprek og så blid at hun var vakker bare av den grunn. Til og med jeg ble litt blidere om morgenen, riktignok ikke så blid at jeg kunne karakteriseres som vakker, og jeg kunne til og med bli motivert til å utøve litt fysisk aktivitet.
Ei som taper seg ved nærmere bekjentskap

Nå oppfatter jeg henne som en selvopptatt, selvhøytidlig og sur middelaldrende megge. Og har fått selskap av et knippe andre av samme kaliber, inkludert en del forvirrede menn.

Det er ikke lenge siden den tragiske terroraksjonen mot det franske satirebladet Charlie Hebdo. Mange har fortsatt profilbilder med teksten Je suis Charlie under sitt portrett, og ytringsfriheten forsvares i hytt og pine. Krenkelser skal godtas, ja til og med hylles. Å krenke har nærmest blitt en prisverdig handling. Allah, Jesus, Gud og hvermann skal krenkes på det groveste bare for å gjort det.

Men ikke pirk borti selverklærte feminister som Kari Jaquesson.

Fra Trygdekontoret sin pornosatire

Selv kan hun på riksdekkende fjernsyn fortelle Jørgen Foss at han har gjemt sitt egentlige jeg i et berg av fett. Jørgen Foss som er leder i Landsforeningen for overvektige og som arbeider mot diskrimineringen av overvektige. En diskriminering som er adskillig tydeligere enn kvinnediskrimineringen Kari jobber mot. Og med en stemme som er adskillig svakere enn den hæren av velutdannede kvinner i fremtredende samfunnsposisjoner fremfører på vegne av feminismen.


Thomas Seltzer, eller Happy Tom for oss rockeinteresserte, er en av våre fremste satirikere. Han har pirket borti svakere grupper enn kvinnene i sitt program Trygdekontoret. Folk med nedsatt funksjonsevne har fått smake satiren uten store overskrifter og protester.

Men ikke pirk på Kari Jaquesson. Hun fremmer seg selv i tights samtidig som hun prøver å være en gallionsfigur i kampen mot kroppsfokuset i samfunnet. Ned i vekt, kom i form, ta et intensivkurs med Kari Jaquesson.

Min uærbødige påstand er at Kari Jaquesson har bidratt til kroppshysteri og derav følgende skade på særlig unge jenters selvfølelse. Og hun har med sine uttalelser som den til Jørgen Foss, såret andre mennesker mye mer enn Thomas Seltzer sin satire med enkelte andre stigmatiserte grupper.

Jeg liker ikke deg lenger Kari!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar