torsdag 19. februar 2015

Damer forstår seg nok ikke på kvinneidrett

Google har mange gode verktøy for å kartlegge trafikk på nettet, men jeg har ikke tilgang til noe som kan fortelle meg om hvilket kjønn mine lesere har. Det jeg kan bruke som målestokk er hvem som liker det jeg poster på Facebook. Nå er ikke målet for meg å få flest mulig lesere, jeg tilpasser meg ikke markedet. Likevel er det lærerikt og interessant å følge litt med, kanskje får jeg bruk for kunnskapene jeg erverver meg en dag.

Jenter og damer er flinkere til å trykke liker enn menn. Særlig på linker til denne bloggen er det mange flere av hunkjønn som liker enn hva det er av hankjønn. Jeg vil, uten å ha regnet nøye på det, anta at 80% av mine likes kommer fra damer. Menn assosierer blogg med rosa og tør ikke vise verden at de liker. Selv om jeg vet at de liker, eller ihvertfall leser. Dette vet jeg fra samtaler ansikt til ansikt der menn gjerne kommenterer mine innlegg. Og tendensen er tilstede uansett innleggstype, det være seg politikk, miljø- og klimasaker, ironiske innlegg eller tull og tøys.

Med ett viktig unntak; blogginnlegg og facebookstatuser som kommenterer kvinneidrett.

En særdeles verdig verdensmester i storslalom, Anna Fenninger

Under alpin-VM kommenterte jeg på Facebook at Anna Fenninger var en verdig verdensmester i storslalom. Uvanlig mange menn likte denne statusoppdateringen, men ikke en eneste kvinne. Ikke en kommentar, ikke en eneste fattig like kunne damene gi meg på dette. Antagelig var dette helt uvesentlig for dem, tiltross for at jeg skrev at jeg kunne bli anklaget for mannssjåvinisme. Kanskje har dette sammenheng med at damene på denne tiden var kollektivt opptatt av den pirrende mannssjåvinisten i Fifty shades of grey? Det kunne kanskje bli vanskelig å anklage meg for noe samtidig som de skle rundt på kinosetet og så på en kamuflert pornofilm?

Verdens beste skiskytter, det er alle ærlige menn enige med meg i.

Nesten like dårlig respons fikk jeg under OL i Sochi da jeg slo fast hvem som var og fortsatt er verdens beste skiskytter. Uavhengig av kjønn er nemlig Gabriela Soukaleva verdens beste. Men bare ei dame likte det jeg skrev. Resten har antagelig ikke peiling.

Så det er, uavhengig av hva ei og anna hurpe måtte mene, fortsatt forskjell på mann og kvinne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar