fredag 20. februar 2015

Vårt største forbilde

I går ble Petter Northug jr. vårt aller største forbilde. Tar vi med støtteapparatet rundt ham, har vi til sammen lysende eksempler på hvordan livet kan takles, motgang snus til seier og at det mange ganger kan være helt i orden å gå på trynet.

Fra VG
Fra mange var fordømmelsen total da han i fylla vraket bilen. Hele historien var av mange sett på som utilgivelig. Fordømmelsen lyste fra mange, og vi som tok ham litt i forsvar ble tillagt manglende vurderingsevne. Tenk om det hadde gått liv? Enn å legge skylda på kameraten! Fyllekjøring er totalt uakseptabelt, og Petter har mistet all respekt! Ordene var harde, fordømmelsen total, og han fortjente faktisk ikke støtte i det hele tatt i manges øyne.

Vi som prøvde å si at det var menneskelig å feile, at han fortjente en ny sjanse osv fikk gjennomgå. Særlig i de første dagene, men det henger fortsatt i hos enkelte. Folk som er jevnt frempå og hyller norske seire i sosiale medier, de samme som i sin tid fordømte ham, ble plutselig stille i går.

Se på den utgaven av Petter Northug jr. som dukket opp i går;  høflig og saklig i intervjuer, rørt til tårer på seierspallen og meget hyggelig overfor svenske medier. Helt eksemplarisk, ikke engang Marit Bjørgen kunne gjort det bedre.

Fra VG
Jeg unner alle å gå skikkelig på trynet. Det er noe en kan vokse på, særlig hvis omgivelsene stiller opp. Og vår viktigste lærdom av dette, må være at alle fortjener en ny sjanse. Forståelse og tilgivelse må bli mer utbredt enn hva det er i dag. Vi må ikke fryde oss så mye over andres ulykke og ikke fordømme folk ettertrykkelig om de feiler. Handlingen kan vi fordømme, ta avstand fra og lære at vi ikke skal kopiere. Men vi kan forstå, tilgi og støtte videre.

Petter Northug jr. og støtteapparatet hans har gjort en forbilledlig jobb vi alle bør lære av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar