mandag 26. august 2013

Er nettdating noe for meg?

Av barn og fulle folk får man høre sannheten heter det i ordtaket. Nå har jeg litt forskjellig erfaring med begge grupper, men barn er det i alle fall interessant å snakke med. Deres oppfatning av virkeligheten er noen ganger helt på siden av min, men kanskje er den like riktig eller til og med riktigere.

Ukemtlig møter jeg mange barn og unge fra forskjellige deler av landet. De er naturlig nok nysgjerrig på meg, og hva slags kar jeg er. For en del elevers vedkommende er det nesten første gang de møter en mann. De bor sammen med sine enslige mødre, og går på skoler med få mannlige lærere. Både jenter og gutter blir da veldig kontaktsøkende. Og når vi sitter rundt bålet kan det noen ganger bli rene køen for å få en prat.
I slike situasjoner går praten lett

De har mange spørsmål. - Hvor gammel er du? - Hvor bor du? - Går du på tur hver dag? - Blir du ikke lei av å gå samme turen hver dag? Dette er eksempler på de mest vanlige, og noen ganger spør de nesten bare for å prate. Til tider rekker jeg ikke svare før neste spørsmål kommer. De vil bare bli hørt.

I forrige uke fikk jeg det nokså vanlige spørsmålet om hvorvidt jeg har barn. Som jeg pleier, svarte jeg da benektende og forklarte at jeg har så mange barn fra mandag til fredag at det er godt å slippe barn i helgene. Dette forstår de.
Et naturlig oppfølgingsspørsmål er om jeg har kjæreste. Når jeg nok en gang svarer benektende er spørsmålet naturlig nok hvorfor. Det er aldri enkelt å svare på, strengt tatt vet jeg det ikke selv. Men vi tuller litt, og svar som at jeg aldri har truffet den rette, eller at ingen vil ha meg går inn med litt latter.

Men denne gangen var det ei jente som visste råd. - Du må prøve å registrere deg på match.com, forklarte hun meg. -Det har jeg ikke tenkt på, svarte jeg, selv om mye av den målrettede reklamen jeg utsettes for på internett, antyder akkurat det samme. Ikke bare nevnte side, men mange andre lignende fra hele verden. Av og til har jeg følelsen av verden flommer over av damer som søker akkurat meg.

Fremtiden også for meg?

- På match.com er det helt sikkert noen som vil ha deg, fortalte den unge damen som tydeligvis visste hva hun snakket om. - Legg inn et pent profilbilde, fortell om deg selv og hva slags dame du ønsker deg så finner nettstedet frem mange som vil ha deg, sa hun skråsikkert.
Dette hørtes jo interessant ut, selv om det strengt tatt ikke var helt nytt for meg at dette var mulig. Jeg lever jo ikke på en annen planet, og jeg kjenner mange som har gjort akkurat dette. Voksne mennesker har også anbefalt dette for meg, men da har jeg sagt at kravspesifikasjonene er såvidt spesielle at match.com ikke oppfanger dem. For hvor mange formuende damer i 20-årene, som jobber som aerobicinstruktør og i tillegg er småkinky, registrerer seg på dette nettstedet?

Imidlertid steg humøret med min nyervervde kunnskap om at det helt sikkert var noen som ville ha meg. Neste gang vi tok en liten pause var samme samtaleemnet fortsatt glovarmt for småjentene, og de var entusiastisk i rådene om hvilke fortrinn jeg hadde som burde med i min beskrivelse av meg selv. Og all denne positive tilbakemeldingen på meg og min person fikk humøret og selvfølelsen til å nå nye høyder. Helt til en ung dame, som så langt hadde forholdt seg taus, proklamerte:

På match.com kryr det av damer som tar hva som helst!

1 kommentar:

  1. Hverdagshumor,om en tar seg tid!! Så bloggen da du svarte Stein(B) ang. alkohol.Artig lesing...må pløye gjennom resten også :)

    SvarSlett