søndag 18. august 2013

Hurra for Aftenposten

Aftenposten er i år den avisa som har suverent best dekning av valgkampen. Denne bastionen av en verdikonservativ avis lokalisert i hovedstaden kjører en kritisk analyse av alle partier. De knuser politikernes tallpåstander, sjekker sannhetsgehalten i påstandene fra Erna og Jens og alle de andre på en måte som ingen av de mer tabloide avisene gjør.

De har egne seksjoner for faktasjekk, meningsmålinger og et stort ekspertpanel bestående av tidligere statsråder og politikerer fra de fleste partier. Og for den som er i tvil, og det bør de fleste være, har de en helt utmerket såkalt valgomat.

Og ikke minst; kommentarfeltet er så saklig at det enten må være en særdeles streng moderator som fjerner de verste søppelinnleggene etterhvert, eller så gidder rett og slett ikke disse lese en nettavis som er så saklig og kanskje usexy som Aftenposten. Likevel finner du de samme påstandene i kommentarfeltet, de som er mest opptatt av billig røyk, sprit og bensin slipper til. Men språket er mindre hatsk, kanskje er det vanskeligere når nettdabattantene i mange av debattene må skrive i eget navn. (Det er fortsatt enkelt å være anonym ved å bruke et annet navn enn sitt eget og en kommersiell e-post.)

Så er du interessert i norsk politikk, noe du bør være, følg med på Aftenposten sine nettsider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar