mandag 24. februar 2014

ADVARSEL!!!!!

Jeg har lett for å klø. Ikke av klær, jeg kan gå med hjemmestrikket underbukse om så skulle være. men jeg reagerer tankemessig på visse ting, som for eksempel maur og lus. Det er nok at jeg leser et informasjonsskriv om lus, så klør jeg i håret. Leser jeg at flatlusa er nærmest utryddet på grunn av trenden med intimbarbering, begynner jeg å klø i skrittet. Som om jeg da skulle være siste verten for flatlusa. Og går det en maur over skoen min, er jeg sikker på at hundre andre krøp opp under buksa mi.

I sin ytterste konsekvens er dette en psykisk lidelse. Men i likhet med alle mine andre plager, som vitiligo, artrose, hesteskonyre, overvekt, presenilitet osv, har jeg lært meg å leve bra med det. Og har skrevet om det her.

Her om dagen oppdaget jeg imidlertid en ny lidelse, også den psykisk. På Facebook hadde en venn av meg lagt ut denne tegneseriestripen:

Nysgjerrig som jeg er googlet jeg TRYPOPHOBIA. Og så på bildene. Det skulle jeg aldri ha gjort. Jeg vil hevde at jeg etter snart 20 år med internett er rimelig herdet. Ingen bilder gjør nevneverdig inntrykk. Jeg kan føle avsky for voldsbilder, opphisselse av pornobilder, bli rørt av nusselige dyr og små barn osv. Alt normale reaksjoner vil jeg tro.

Men ingenting har virket sånn på meg som bildene som ledsaget dette søket. Det ubehaget, og den etterhvert plagsomme kløen jeg får hver gang jeg tenker på dette, kan ikke beskrives. Så jeg jobber hardt med å fortrenge det, og skal aldri mer skrive eller tenke på TRYPOPHOBIA etter at dette innlegget er publisert. Men jeg føler det omtrent som et kall for meg å advare andre. For dette er en fobi du ikke har behov for å vite om du har eller ikke. Jeg har levd hele livet lykkelig uvitende om at jeg har denne fobien. Det samme ønsker jeg at mine lesere skal gjøre.

Derfor, ikke skriv trypophobia i søkefeltet på google. Og se for guds skyld ikke på bildene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar