Mandag jobbet jeg litt før jeg satte kursen mot Gardermoen. For å komme litt mer uthvilt frem til reisemålet hadde jeg bestillt hotell på Gardermoen. For å ha litt tid også ankomstdagen hadde jeg sørget for å bestille tidlig flyavgang denne dagen. Heldig som jeg er, med gode venner mange steder, var jeg invitert på middag på Hamar. Etter hyggelig og god middag der, fortsatte jeg til Gardermoen akkurat i tide til å få med meg siste episode i Mammon før jeg gikk til sengs.
Frykten for å forsove seg gjør imidlertid at jeg ikke sover perfekt, og med vekkeklokka på 0400, forkost 0415 og innsjekking 0530 gjør at jeg ikke er helt uthvilt ved ankomst Nice i halv ett tida. Så bærer det ivei med lunsj i Cannes, innkjøp av råvarer til middag senere på kvelden og litt sightseeing. Kombinasjonen av god mat, hyggelig vertsskap og innholdsrik vinkjeller gjorde kvelden lang og natta kort.
Et utmerket måltid |
Torsdagen opprant med sol og da måtte vi opp i Haut Provence. Rundtur med lunsj, tilbake for å pakke sammen litt og så kjøre til flyplassen. Norwegian var 30 min forsinket fra Nice, men bare 10 min forsinket på Gardermoen. På Gardermoen sto bilen nedsnødd og tom for spylevæske, men 0110 kunne jeg ta motorveien fatt mot Dombås, der jeg måtte innom jobb fredag morgen. Veiarbeidsområdet langs Mjøsa er slitsomt, og min plan om å kjøre om Gjøvik ble forlatt fordi jeg ikke visste hvor jeg kunne få kjøpt spylevæske der.
Mellom Hamar og Brumunddalen kom snøværet. Uråd å kjøre på fjernlys, konturløst og glatt føre gjorde det umulig å kjøre annet enn sakte.
I godt lune som jeg tross alt var, tok jeg sjansen på å innom den bensinsstasjonen som alltid har skuffet meg, for å fylle den utskjellte statoilkoppen med kaffe. For meg ny betjening gjorde at jeg heller ikke her ødela den generelle godstemninga.
Kl 0530 klokket jeg inn på Dombås. Snøværet gav seg på Hundorp, men også på Dombås er det en form for skiføre. Det vil si skiføre for dem som liker maskinpreparerte løyper.
Ble ikke mye søvn før jeg måtte på jobb, kort dag og prøvde å sove litt før jeg skulle ta siste etappe til Oppdal. Men jeg var vel overtrøtt, så derfor tro jeg bare til og kjørte over i fjellet.
Unte meg å kjøpe Oppdalskremboller ved passering av Kiwi. Uten forkleinelse for fransk kokekunst, ingenting kommer opp mot slike kremboller. Og så sikrer de at matchvekten gjenopprettes, nå tror jeg ikke den hadde gått ned på turen, men bare sånn for sikkerhets skyld.
Slik følte jeg meg i går, uten å være trøtt |
I dag er det bedre, men jeg har tenkt en del.
Har jeg blitt for gammel til oval midtukeweekend?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar