fredag 19. juli 2013

Bor du på landet eller i byen?

I dag ble reklamepausene under sykkelrittet brukt til å lese aviser på nettet. Og jeg gikk særlig inn på kommentarfeltene. Kommenterte ingenting, men det er både morsomt og av og til skremmende å se meningene folk har om mangt og meget.

Naturlig nok var det i dag mye synsing rundt syklistene i TdF, stakkars Marte i Dubai, sommerværet, Jens, Erna, Siv, Lysbakken, Varg Vikernes, ulv og sau, kronprinsens 40-års dag og alle andre små og store saker inyhetene. I enkelte av sakene er temperaturen høy, og hadde norsk politi vært like raske til aksjonere som det fransle, kunne det blitt mange arrestasjoner.

Så er det agurknyhetene. Disse nyhetene som er mindre viktige, men som fyller opp avisene når enkelte sektorer som politikken går på lavgir eller er i feriemodus. Uttrykket agurknytt stammer far den tiden da prisen på grønnsaker i torgbuene var viktig nyhetsstoff.

I dag dukket det opp en perle. I avisen Fosna-Folket, en avis som dekker sju kommuner på nordsiden av Trondheimsfjorden, kunne en lese om hvor du finner de lengste penisene. Og de kunne henvise til en undersøkelse som viser at menn i byene har kortere penis enn menn på landsbygda.

Her snakker vi virkelig agurknytt, og kommentarfeltet henviste til nevnte gønnsak, til hvem som flyttet inn til byene og hvem som ble igjen, ja til og med til kvinnfolk med ulike preferanser.
Slike nettkommentarer gjør at jeg igjen får troen på ytringsfriheten som institusjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar