tirsdag 25. mars 2014

Kjære Ann Tove Buklev

Jeg kjenner deg ikke. Aner ikke hvem du er faktisk, men jeg har stor medfølelse med deg. For du må være et av de menneskene som på en eller annen måte har falt utenfor i det norske samfunnet. Og at du har falt utenfor er du helt sikkert uten skyld i selv. Du er rett og slett drevet utover kanten av norske politikere og dem du kaller for psykopatiske nettroll. Slike som meg kanskje.

Jeg ser på profilen din at du er en belest dame. Du har lest Trygve Gulbranssen "Og bakom synger skogene" og "Fyrsten" av Machiavelli. I sistnevnte har du nok lært at alle midler er lov så lenge du selv er uklanderlig, så jeg tar det som en selvfølge at du er uklanderlig. Ettersom det ser ut til at du selv bruker alle midler.

Ta ytringsfriheten tilbake, hopp bukk over meningsdiktaturet som sosialistene prøver å innføre. Dette er en av hovedtankene dine. Hvem som har tatt fra deg ytringsfriheten skjønner jeg ikke, men jeg er glad den er tatt fra deg. For hvilke ytringer du da hadde kommet med, har jeg ikke fantasi nok til å forestille meg. Du har ytret håp om at statsministeren var blant de falne på Utøya, du har påstått at Arbeiderpartiet selv sto bak hendelsene på ungdomsleiren, og at dere er mange som er enige med ABB. Er ikke dette tilstrekkelig ytringsfrihet, vet ikke jeg hva ytringsfrihet er.

Er dette deg eller meg?

Folk med utenlandsk opprinnelse, eller negre som du kaller dem, har nok gjort deg forferdelig vondt. Har du blitt gruppevoldtatt av dem? Du har fjernet offentlig innsyn i dine bilder på Facebook, men er tegningen du har som profilbilde i nærheten av sannheten, holder jeg det for usannsynlig at du har opplevd gruppevoldtekt. Så hva kan det være som fremkaller slikt hat? Kanskje er det det motsatte, at ingen menn med utenlandsk opprinnelse har forsøkt seg? Det er synd på deg.

Jeg visste ikke noe som helst om deg før et blogginnlegg du skrev ble delt på Facebook for et par dager siden. Av mine mer enn 1600 venner på Facebook, fant jeg bare 5 som delte det. Og enkelte som kunne vært troende til å dele det, var smarte nok til å oppdage urimeligheten og avstå. Men du oppnådde en del publisitet, du vet nok at for en del mennsesker oppfattes det skrevne ord som sannhet. Dine meningsfeller kommenterte stort sett direkte på bloggen. For alle vil ikke bli forbundet med slike meninger i det offentlige rom som Facebook er. Og du har selv tatt konsekvensen av det, profilen din er gått fra å være relativt åpen til å bli nærmest helt lukket over natten. Men jeg ser du spiser pinnekjøtt på juleaften.

En eller annen urett må du ha opplevd. Vi i Norge er ifølge deg rettsløse, vi er slaver i et meningsdiktatur. Jeg klarer for mitt bare liv ikke å se det. Her sitter jeg, sykmeldt og takket være sosialdemokratene uten økonomisk tap, og skriver akkurat det jeg vil til deg, slik at hele verden kan se det, uten å vurdere ytringsfriheten som vi ifølge deg har mistet. Hvor bra må man ha det før man har det bra nok?

Som du kanskje forstår er jeg interessert i hvilken urett, og hvilke uhyrligheter du har blitt utsatt for som kan hate så sterkt. Jeg er som du ser gammel og sur, men jeg hater ingen. Ingen enkeltpersoner, ingen institusjoner gir meg noen grunn til å hate.

Kan det rett og slett være slik at du er ei gammel hurpe?

Medfølende for det jeg ikke vet, Arne Rønning

3 kommentarer:

 1. Veldig bra skrevet, og ment :)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tok meg tid til å se litt nærmere på innholdet i bloggen din.
   http://wwwlivogleven.blogspot.no/2015/12/gammel-og-sur-men-ikke-utdatert-skriver.html

   Slett