fredag 15. mars 2013

Takk til alle frivillige

Jeg er trøtt i dag. Sist natt satt jeg opp foran skjermen og fulgte innspurten på Finnmarksløpet. Først måtte jeg få med meg favorittene ut fra Karasjok. Se om de kom seg ut til tiden, og med hvor mange hunder. Følge dem litt på trackingen som haltet mye i natt, for så å legge seg noen timer. Nøye beregnet for å få med seg situasjonen litt etter Jotka. Dvs at vekkeklokka ble stillt på 0500. Ble vel med 3,5 timers søvn, noe som fungerer greit bare det er en sjelden gang.

Nå er kampen om seieren forlengst avgjort, gratulerer til Thomas Wærner. Og gratulerer til dere like bak som sørget for spenningen frem til nesten siste meter. Og takk til dere som ligger litt lenger bak og ikke er i mål. Poenget nå er å følge med på hvor mange som kommer inn tidsnok til banketten i morgen kveld. Aldri noe problem å finne drama i denne idretten. Takk også til dere som av forskjellige grunner måtte bryte årets løp, dere var med å sette farge på løpet så lenge dere var med.

Og et par av mine venner har også blitt frelst på å følge med. En av dem foreslo til og med at vi skulle ta ferie neste år for reise oppover og følge med på nært hold. Kanskje som rookie-handlere? Vi klarer oss på enkelt vis, tåler å ikke sove, takler kulde som en isbjørn (eller kanskje moskus siden vi er fra det området hvor den bor), er ikke fremmed for hunder, vant til å jobbe gratis og er litt over gjennomsnittet gode til å regne timer og minutter og gjennomsnitt. Lettvinte i kosten er vi også. Så om disse kvalifikasjonene kan være verifulle for noen er det bar å ta kontakt.

Takk også til alle de frivillige som gjør et slikt arrangement mulig. Uten det gratisarbeidet dere gjør ville det vært umulig å gjennomføre slike arrangement. Og arrangementet har vært en PR for hele Finnmark som også betyr mye økonomisk for næringslivet.

Selv FrP trenger frivillighet, eller kanskje særlig dem.
Siden de vil kutte i tilskuddet til frivillige organisasjoner.
Og da til mitt hjertesukk i dag. Fikk høre et rykte i dag. Som bør spres videre for forhåpentligvis å bli avkreftet som usant. I forbindelse med et annet stort arrangement der frivillige over flere år har arbeidet for å legge til rette og under arrangementet arbeider nær sagt døgnet rundt, var det krav om lege tilstede under konkurransene. Noen få timer hver gang. Legen som ble forespurt først krevde 6000 kroner. Pr dag. Heldigvis fikk de tak i en annen lege som gjør jobben gratis av interesse for idretten og lokalsamfunnet. Om dette ryktet er sant, foreslår jeg at ordet dugnad blir pensum også for de som tar legestudiet. En rimelig sum hadde vært ok og blitt godtatt. Men 6000 kroner? Pr dag? Timelønn på 2000 for å jobbe sammen med folk som jobber gratis og kanskje betaler andre for å gjøre sin egen jobb av egen lomme?  Da har grådigheten overtatt, og jeg håper ryktet blir avkreftet snarest.

Håper det snart er slutt på at enkelte har lov til å tro de er verd uendelig mye mer enn andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar