mandag 19. januar 2015

Elbileiere og islamister er hårsåre

Og ikke bare disse to, det er flere grupper som har enkeltindivider som er langt mer hårsåre enn det som er normalt. I tillegg til de to nevnte er spedbarnsmødre, lærere og jøder grupper der enkelte føler seg utvalgt og kallet til å trakassere oss andre, eller rett og slett kreve rettigheter ut over enhver sunn fornuft. Og de tåler ikke noe de kan mistenke har et snev av kritikk mot deres gruppe.

Me je suis Arne og ytrer meg fritt.

For alle disse gruppene kunne jeg kommet med selvopplevde historier fra siste 12 måneder for å vise hva jeg mener. Men jeg velger å ytre meg om elbilistene, rett og slett fordi de er lettest å fornærme. Senest i dag strammet jeg opp et par muslimer uten at det avstekom reaksjoner. Elbilistene er mye lettere å forarge og mere latterlig i sin argumentasjon.

For et par dager siden skrev jeg et innlegg som ikke var noe angrep på elektriske biler, men der jeg satte spørsmålstegn ved vår manglende evne til å ta fornuftige valg selv. I dette tilfellet var det snakk om å kjøre elektrisk bil med marginal rekkevidde over Dovrefjell i uvær. Jeg sjekket med elbilforum og fant at selv om denne bilen under optimale forhold klarer bortimot 200km, ikke var særlig glad i mer enn 100 km. Og på forum fikk jeg forståelse av at rekkevidde var avhengig av tørr vei, fint vær, ikke bruk av varmeapparat og stereoannlegg. Så til og med at enkelte skrev om å kjøre uten varme, men med vinduet åpent for hindre dugg, for å klare jobbpendling på 50km hver vei på Østlandet. Da er 80 km over Dovrefjell i uvær på vinteren risikosport.
At de ikke forstår at deres biler ikke er til all slags bruk, er komisk. Selv har jeg siste året byttet fra Land Rover Disco3 til Lexus hybrid. Land Roveren dekket 99% av mitt behov for bil. Kunn den dagen jeg trengte plass til flere passasjerer var den utilstrekkelig. Lexus'n dekker 95%. Jeg har problemer om det ikke er brøytet, og jeg kan ikke trekke henger. Begge er utmerkede biler, men ingen av dem dekker alle behov. Dette vet de fleste bileiere.

Dette innlegget mitt ble delt på en Facebook-side som heter "Vi som ønsker elbilen dit pepper'n gror". Straks hiver elbileierne seg på i kommentarfeltet. Jeg burde vært fratatt førerkortet, jeg hadde ingen peiling på å kjøre over fjelloverganger, jeg var virkelig en utdatert kar som ikke forsto hvor bra elbilen er for klima og miljø.
Den nevnte Facebook-siden er opprettet for å sette fingeren på en politikk som virker for bra. Derfor er de fleste innlegg der vinklet mot å få fjernet de fordelene som alle unntatt elbileierne ser er håpløse og urettferdige.
Men elbileiere er en egen rase. Noen av dem vel og merke. De tåler ingen kritiske røster mot dem selv, tiltross for at noen av sakene som har kommet opp, som f.eks lading i borettslag, manglende brøyting av parkeringsplassene osv, er mer en komisk sutring.

Elbilene er brukbare til sitt bruk, men ikke til all bruk. De er gode i forhold til lokale utslipp, og noen incentiver var på sin plass. Men når politikken fungerer for bra må den reverseres. Dessuten er selve teknikken gammel. Det forstår en hel del elbileiere også. Men ikke alle. Og det er moro å følge argumentasjonen deres.

En ting skal de imidlertid ha:

Ingen av de fanatiske elbilfantastene rettet på norsken min!

2 kommentarer:

  1. Interessant at alle elbileiere er like ifølge denne bloggen.

    SvarSlett
  2. Interessant at alle elbileiere er like ifølge denne bloggen.

    SvarSlett